menubalk2 lijnq lijnq naam

“If music be the food of love, play on” William Shakespeare

kopke2 backtheater AEIOUY backtheater2

In zijn jongste JUMMOO ontmoette Ron De Rauw zijn nieuwe twin-performer Frederik Caelen (les Ballets C de la B), een onconventioneel accordeonist, extravagant pianist en een deep-throat zanger. Frederik werkte als muzikant voor het Paleis, Les Ballets C. de la B., Anonymous Society, diverse opera’s … Hij was musical director bij Mich en Scene, met Mich Van Hautem. Zij speelden naast België en Nederland ook in US, Australië, New Zealand, en ze behaalden verschillende internationale prijzen (Herald Angel 2003, Spirit of the Fridge 2003). Robert Dawson Scott bejubelde Frederik in de London Times (24/08/04): ‘he’s worth the price of admission on his own’.

 

In onderstaand filmpje ziet u ze samen aan het werk in een korte compilatie van de voorstelling AEIOUY. Visuele humor en muziek was hun olie en benzine. Gitaar, accordeon en piano hun vehicule. Een unieke combinatie van klassiek, jazz, funk, rap, pop en rock.

 

Helaas kwam hier een einde aan met het overlijden van Frederik in 2016.

 

 

Jummoo

Jummoo ontstond rond de eeuwwiseling. Op een half jaar tijd stoomden ze een volledig programma klaar waarin het gevecht tussen de rocker en de klassieker steeds heviger en dus lachwekkender werd. De humor die ze brachten ontstond uit het contrast tussen de stijve hark en de hyperactieve rocker. De slapstick, de nostalgie in de nummers en het feit dat mensen konden meezingen gaf de voorstelling nog dat ietsje meer. Na een jaar speelden ze in alle culturele centra in Vlaanderen, werden ze uitgenodigd door lokale en internationale bedrijven. Zeven seizoenen lang bezochten ze alle culturele centra in Vlaanderen en Nederland.

Daarna werd het even windstil om met de nieuwe bezetting in alle hevigheid terug te komen. Met de nieuwe bezetting stonden ook Frankrijk en Zuid-Afrika op de speellijst.

 

 

Korte geschiedenis

Over AEIOUY

CC Bree “Eerste staande ovatie op heel het seizoen“

Agnes “Ik heb gehuild van het lachen, straffe mannen!!“

Fien “Fantastische show van dito artiesten, vakmanschap en totale beheersing, ongelooflijk hoe jullie een hele zaal kunnen bespelen.“

Steven De Boecke “ ... een dikke proficiat voor deze wervelende show met alle ingrediënten aanwezig: klasse, fun, stijl, verstilling, kortom ‘podiumbeestig'.“

Nog een paar filmpjes

foto © Koen Vernimmen

logohuisheip

ontwerp website