menubalk2 lijnq lijnq naam

“If music be the food of love, play on” William Shakespeare

kopke2 backfiona2

Stelt u zich dit even voor: je speelt graag gitaar en je vindt het ook wel tof om erbij te zingen. Je ouders regelen een leraar, kwestie dat dat getokkel en gejengel ook echt op iets gaat lijken. Voor de fun schrijf je je in voor een zangwedstrijd en voor je ’t allemaal goed en wel beseft zit je in de finale van een heuse televisieshow en krijg je Regi als coach!

Het overkwam Fiona Verbrugghe. Dat wilde Voice-for-kids-avontuur was in 2014.

Ondertussen heeft de 14-jarige Fiona niet stil gezeten: tussen school, basket, Chiro en veel gegiechel met vriendinnen door, heeft zij samen met haar Voice-coach Regi een eerste single uitgebracht (“Float like a butterfly”) en samen met haar gitaar- en zangleraar Ron De Rauw werkte ze maanden lang aan een eerste écht avondvullend programma: Fiona & The Ol’Chaps.

Op 26 april 2015 gingen zij hiermee in première.

 

Met The Ol’Chaps als companen weet Fiona een uur lang haar publiek te ontroeren, te entertainen en vooral te laten genieten van een mix van oude en nieuwe songs.

 

The Ol’Chaps zorgen voor een akoestische begeleiding en meerstemmige backings. De stem van Fiona met haar typische (country-)snik en de arrangementen en virtuositeit van The Ol'Chaps zorgden reeds voor unaniem lovende commentaren.

 

Momenteel ligt deze groep even stil omwille van het overlijden van Frederik Caelen, maar in de toekomst valt een nieuwe samenwerking niet uit te sluiten. Hou het in de gaten op Facebook

 

 

fiona

foto © Lien Geleyn

logohuisheip

ontwerp website